8

Solen, lysets og det farvede lys indflydelse på mennesket.

 Lys påvirker mennesket i alle situationer og har indvirkning på vort velbefindende. En mørk vinterdag se alle folk triste ud. Men blot et solstrejf får folk til at live op.
  op gennem historien har mennesket dyrket solen som livgivende. I oldtiden mente man at solen fødte muskler. Gennem sollyset optager kroppen vitamin D.
  En del mennesker er særligt følsomme overfor manglende lys. De bliver deprimerede, sover mere og har hunger efter kulhydrater.
  Behandling med stærkt lys svarende til en let overskyet dag, 2 timer hver morgen i 14 dage, kan helbrede depressionen. En gåtur hver dag i en time, med ansigtet vendt mod lyset vil have samme effekt.

  Nogle fanger i et fængsel gav man kunstigt sollys, svarende til eftermiddagslys i et kvarter hver dag gennem vinteren. Efter l måned optog fangerne calcium i knoglerne. I kontrolgruppen, der fik almindeligt lys, aftog optagelsen.
  Nyfødte, der lider af gulsot, kan helbredes med blåt lys. På et hospital opdagedes det at spædbørn, der lå tæt ved vinduet trivedes bedre end de andre, der ikke fik så meget lys. mennesker med allergi kan afhjælpe deres kløe ved hjælp af lysbehandling.

  I to ud af ti børnehaver i Himmelev kommer børnene ikke ud hver dag. I de andre kun om formiddagen, ofte kom de ikke ud på grund af sygdom blandt de voksne.
  Det er af stor: betydning at børnene kommer ud i dagslyset hver dag, ikke kun på grund af helbredet, men også så de kan opleve lyset og farvernes vekslen.